الگوریتم درجه‌بندی آبشش ماهی قزل‌آلا به کمک پردازش تصویر
کد مقاله : 1150-NCHPNT
نویسندگان:
زهرا مکشاهی *1، لیلا ندرلو2، حسین جوادی کیا2
1کرمانشاه بزرگراه امام خمینی
2استادیار
چکیده مقاله:
محصولات شیلاتی از زمان‌های قدیم به علت داشتن کیفیت تغذیه‌ای بالا به عنوان یکی از مواد غذایی مهم در تغذیه‌ی انسان محسوب می‌شوند. ماهی و فرآورده‌های آن به عنوان منابع غذایی حاوی پروتئین‌های با کیفیت بالا، چربی‌های اشباع نشده، ویتامین، مواد معدنی، اندکی کربوهیدرات و مقدار زیادی آب مورد توجه قرار دارند [Venugopal, 2006]. در تحقیق انجام شده تعداد 12 ماهی قزل آلای رنگین کمان در محدوده وزنی 800-200 گرم به صورت تصادفی از بازار ماهی فروشان کرمانشاه در اسفند ماه 94 تهیه گردید. عکس برداری از ماهیان از لحظه صید آغاز و تا فساد هر یک از آن‌ها به صورت یک بار در هفته در ساعات معین صورت گرفت. جهت درجه‌بندی و مدل سازی‌ها از سه الگوریتم ANFIS، ANN و RSM استفاده گردید. نتایج ضریب همبستگی و MSE به ترتیب عبارت است از: 0.982، 0.980 و 0.981، 0.0028، 0.0029 و 0.0026. که هر سه مدل در تخمین مدت زمان صید نتایج مشابهی داشتند.
کلیدواژه ها:
آبشش، الگوریتم تشخیص، پردازش تصویر، ماهی قزل آلا، مدت نگهداری
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است