اثر کاربرد پس از برداشت اسانس های گیاهی و تیمار شیمیایی بر کاهش وزن میوه و برخی خصوصیات کیفی میوه گیلاس "رقم تک دانه"
کد مقاله : 1175-NCHPNT
نویسندگان:
رضا ساعدی *1، احمد اصغرزاده2
1خراسان شمالی – جاجرم – شهرک اندیشه – اندیشه 8 – بلوک 14 – طبقه 2 - پلاک 2
2استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان
چکیده مقاله:
به منظور بررسی کاربرد پس از برداشت اسانس های گیاهی و تیمار شیمیایی بر عمر انباری و برخی خصوصیات کیفی میوه گیلاس رقم "تک دانه"، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار اجرا گردید. تیمارها اسانس آویشن در سه سطح (500، 1000 و 1500 میلی گرم در لیتر)، اسانس میخک در سه سطح (500، 1000 و 1500 میلی گرم در لیتر) و پوترسین در سه سطح (0.5، 1 و 2 میلی مولار) بودند. در شرایط سردخانه با دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. نمونه های موجود در هر تیمار با فاصله زمانی 10 روز در یک دوره 40 روزه از سردخانه خارج و ویژگی های کیفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تأثیر غلظت های مختلف اسانس های گیاهی و پوترسین با شاهد در صفات مورد بررسی معنی دار بود، به طوری که میزان کاهش وزن در 40 روز انبارمانی برای نمونه های شاهد 2/2 درصد، برای نمونه های تیمار شده با اسانس میخک 500 میلی گرم در لیتر 1.64 درصد بود. میزان مواد جامد محلول پس از 40 روز برای نمونه های شاهد 16.50 درصد و برای نمونه های تیمار شده با اسانس آویشن 500 میلی گرم در لیتر 17.63 درصد بود. همچنین بیشترین pH آب میوه (4.54) در غلظت 500 میلی گرم در لیتر اسانس میخک و 40 روز انبارمانی، بیشترین میزان قند (9.27 گرم در لیتر) در تیمار اسانس میخک 1000 میلی گرم در لیتر در زمان 30 روز انبارمانی حاصل شد.
کلیدواژه ها:
انبارمانی، پس از برداشت، گیلاس، مواد جامد محلول
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است